Baby sengetøj

Alt om baby sengetøj

Sengetøj til babyer findes i mange forskellige farver og materialer. Men hvilken type sengetøj skal man vælge? Og hvilket miljømærke anbefales der, når det handler om sengetøj til de små? Få svaret på dine spørgsmål her.

Hvorfor skal man købe sengetøj til baby?

Det er et rigtigt godt spørgsmål, for hvorfor kan man ikke bare bruge en juniordyne eller en dyne til voksne, så de kan bruge den samme dyne i mange år? Den primære årsag til at man kraftigt fraråder at bruge andre dyner er, at de ikke er skabt til at bruges af en baby. Babyer ermindre end voksne eller større børn, og samtidig er babydyner lavet af nogle andre materialer, der gør det lettere for baby at komme af med varmen. Det kan altså være farligt for baby, hvis den sover med en dyne, der er beregnet til en anden aldersgruppe, da det kan give hedeslag eller dynen kan være for tung, så den ligger sig over babys ansigt, hvilket forhindrer vejrtrækningen. Derfor bør man altid holde sig til anbefalingerne, når man køber sengetøj til babyer.

Hvad er forskellen på GOTS, Øko-Tex eller økologisk?

Det kan være svært at skelne den store forskel på de forskellige miljømærkninger, men overordnet kan man sige, at de hver især har et fokus i forhold til produktets påvirkning af miljøet. GOTS-certificeringen lægger vægt på produktionen af produktet skal være miljømæssig korrekt, ansvarlig og bæredygtig. Der fokuseres på hele rejsen fra høst til den færdige behandling af produktet.
Øko-tex, eller Oeko-Tex, garanterer at produktet er kontrolleret for sundhedsskadelige kemikalier, hvilket er særligt vigtigt i materialer, der kommer så tæt på huden. Dette gælder for alle dele af sengetøjet, både stof, knapper og lynlåse.
I sidste ende, hvis et sæt sengetøj er mærket som økologisk bomuld, så betyder det at der ikke er brugt kemikalier og vækstfremmende midler i pasningen og væksten af bomulden. Dette giver et sundere slutprodukt.

Hvilket af disse 3 typer af miljømærkninger, du skal gå efter, bør være op til dig og din familie, men vælg altid sengetøj med omtanke på både dit barn og miljøet.

Det er meget forskelligt, hvilke behov og ønsker man har, og derfor kan det også være svært at rådgive, hvilket mærke af sengetøj, der passer til jeres familie og baby. Da der lægges mange kræfter i at skåne miljøet og tilpasset produktionen er økologiske valg generelt stadig dyrere end traditionelt sengetøj, men samtidig mindsker man risikoen for at baby udvikler allergier og gener fra sengetøjet.

Går man efter sengetøj til baby i god økologisk kvalitet til rimelige penge findes mærker som for eksempel Müsli og Liewood, der har lavet mange lækre designs af sengetøj til både drenge og piger. Man kan også vælge det danske mærke Cam Cam, der går meget op i kvaliteten af deres økologiske bomuld. Flere af sengesættene til baby fås også i både junior og voksenudgave, så man kan have matchende sengesæt i hele familien.

Hvis du mangler sengetøj til dit barn kan du købe det her: